Ha még nem tettük meg, érdemes Bevezetés a Tarot értelmezésébe írást elolvasni.

Az archetípusi elme 22 archetípusa, melyet a Tarot Nagy Arkánumának is neveznek a következők:

Megjegyezzük, hogy az elnevezések eltérhetnek a szélesebb körben ismert Tarot lapok elnevezéseitől, mivel igyekeztünk a lehető legpontosabb fordítást közölni az Egység Törvénye könyvek alapján.

Szokatlan szavakat találhatunk az egyes Arkánumok megnevezésénél, melyek alatt a következőket érthetjük.

  • Mátrix: fejlődési közeg, körülvelő struktúra, környezet
  • Potentátor: beindító, lehetségessé tevő, elősegítő, lehetségesítő
  • Katalizátor: (átalakulást, tanulást) gyorsító, változást elősegítő
  • Tapasztalat: tapasztalás
  • Szignifikátor: lényeggel felruházó, jelző, jelentőségesítő
  • Átalakulás: egy másik („magasabb”) szintre emelkedés
  • Nagy Út: nagyszerű mód, egy másik („magasabb”) szinten működés

Ismét megjegyezzük, hogy a fenti értelmezés a szerző értelmezése és megértési szintje. Más értheti máshogyan ezeket, mely ugyanúgy lehet helyes. Érdemes nem ragaszkodni a fentiekhez sem, hanem igyekezni – a belső utunk, fejlődésünk során – ráérezni ezekre az archetípusokra.

A képekre kattintva nagyobb méretben megjelenik az ábra és a releváns kérdés-válasz párok a könyvekből. Más Kereső más kérdés-válasz párokat is odaillőnek találhat, ezért javasoljuk az Egység Törvénye könyvek tanulmányozását is. Jelen cikk nem vállalkozik többre, mint az érdeklődés felkeltésére.

96.15

Kérdező: Terveztem újrarajzolni a tarot kártyákat, elhagyva az oda nem illő hozzáadásait azoknak, akik Ré kezdeti átadása után következtek, és szeretnék gyorsan végigszaladni azokon a dolgokon, amiket le szándékozok hagyni azokról a kártyákról, amiken már végigmentünk, s megkérdezni Rét, hogy van-e még valami más, amit le kéne hagyni ahhoz, hogy a kártyák úgy nézzenek ki, mint mikor eredetileg megrajzolták őket, mielőtt az asztrológiai és egyéb toldalékok hozzájuk adódtak.
Eltüntetnék minden betűt a kártyák széléről a kártyák számának lehetséges kivételével, úgymint egyes, kettes, hármas, stb. Ez érvényes volna az összes kártyára, úgy gondolom – a külső betűzést és számozást.
Az Egyes Számú Kártyáról eltüntetném a csillagot a jobb felső sarokból; eltüntetném a pálcát a Mágus kezéből. Értem, hogy a gömb ott marad, de nem igazán vagyok biztos abban, hogy hol legyen. Kérem, észrevételezné ezt Ré?

Ré: Ré vagyok. Elsőként, a betűk eltávolítása elfogadható. Másodikként, a csillagok eltávolítása elfogadható minden esetben. Harmadikként a pálca elhagyása rendjén való. Negyedikként a gömb láttatható úgy, mint amit a hüvelyk-, a mutató- és a középső ujj tart. Ötödikként megjegyeznénk, hogy nem lehetséges felkínálni egy amit úgy mondanál, hogy tiszta pakli – amennyiben e kifejezést használnád – tarot, azon oknál kifolyólag, hogy amikor ezeket a képeket először lerajzolták, már akkor voltak eltorzulások különböző és többféle módokon, leginkább kulturálisak. Hatodikként, habár jó a képeket az asztrológiai hozzáadások nélkül nézni, meg kell jegyezni, hogy az egyes fogalmi komplexumok általánosabb pozíciói, fázisai és jellegzetességei azok, amik jelentősek. Valamennyi torzulás eltávolítása valószínűtlen és – nagymértékben – nem is fontos.

Háttér-információ az ábrákról: Don, Carla és Jim a C.C. Zain: Brotherhood of Light Tarot kártyákat használta a Ré kapcsolat alatt, melyek szerzői jogvédelem alatt álltak. Ebből adódóan nem volt lehetséges kiadni az Egység Törvénye könyvekben azokat az ábrákat, így a nyilvánosan is felhasználható Királyi Út (George Fathman: The Royal Road) című könyvben szereplő lapokat helyezték el a negyedik könyvben. Ré iránymutatása alapján Don és az L/L Research átrajzoltatta az első hét ábrát, melyeket megtaláljuk az Egység Törvénye könyvekben és ezen az oldalon is ezeket használjuk.

Weboldalunk ezen képek közzétételére és felhasználására engedéllyel rendelkezik az L/L Research-től.

Emlékeztetőül az alábbi kérdés-válasz párban Ré bemutat egy hozzáállást, amivel érdemes lehet a Tarot mentén keresnünk, tanulnunk, fejlődnünk.

97.9

Ré: […]

Mi nem kívánjuk kialakítani azt, amit bármely elme/test/lélek komplexum egy komplett és tévedhetetlen képsornak tekinthet. Ez itt egy lényegi szempont ebből a tekintetből. Mi most, a kérdező segítségével, az archetípusi elme nagy architektúrájának fogalmi komplexumait járjuk körül. Az archetípusok jellegének, folyamatának és céljának világosabb felfogásához Ré átnyújtott egy fogalmikomplexum-sort. Az égvilágon semmilyen módon nem kívánnánk mi, az Egy Végtelen Teremtő szerény hírnökeiként bármely az evolúcióját kereső elme/test/lélek komplexum megfontolása elé még a gondolat leghalványabb színét sem helyezni, hogy ezek a képek bármi egyéb volnának,mint munkául szolgáló forráseszközök a hit és az akarat kifejlesztésének területén.

Ennek távlatba helyezéséhez muszáj most szemünket az Egy Végtelen Teremtő megdöbbentő misztériumára szegezni. Az archetípusi elme se nem old fel egyetlen paradoxont, se nem hoz mindenkit egységbe. Ez nem jellemzője semely forrásnak, ami a harmadik denzitásé. Ennélfogva megkérhetnénk-e a tanítványt, pillantson fel a benső munkáról, és lássa meg az egység dicsét, erejét, a fenségét, titokzatosságát és békéjét. Ne lehessen, hogy bármely madár vagy bestia, sötétség vagy fény, alak vagy árny szemügyre vétele bárkit is feltartson, aki az egység központi megfontolásából keres.

Mi nem a komplexum hírnökei vagyunk. Mi az egység üzenetét hozzuk. Csupán ebből a távlatból bizonygathatjuk azt, hogy a szakértőség keresője számára ez a mély elmének az archetípusok fogalmi komplexumai által megmintázott forráseszközének felfogása, megfogalmazása és használata értéket képez.

A továbbiakban javasoljuk a Tarot tanulmányozási fokozatokkal megismerkedni.

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.