80.19

Kérdező: A huszadik archetípusról akkor azt találgatom, hogy ez a Lélek Átváltozása, s talán megfeleltethető az ösvények hatodik denzitású egybeolvadásának. Helyes ez bármilyen módon?

Ré: Ré vagyok. Nem.

80.20

Kérdező: Sajnálom. Elmondanád, mi volna a huszadik archetípus?

Ré: Ré vagyok. Az, amit ti a rendszeretekben Szarkofágnak neveztek, tekinthető a materiális világnak, ha mondhatjuk. Ezt az anyagi világot a szellem átváltoztatja olyasvalamivé, amely végtelen és örök. A lélek végtelensége a tudatosság végtelenségénél is nagyobb fölismerés, mivel az akarat és a hit fegyelmezte tudat[osság] egy olyan tudat[osság], amely közvetlenül kapcsolódhat az intelligens végtelenhez. Sok dolog van, ami a szakértőség megannyi lépcsőfokán lemorzsolódik. Mi Ré csoportja is még mindig e lépcsőket járjuk, és áldjuk az Egy Végtelen Teremtőt minden egyes átváltozásnál.

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.