Az arkánum elterjedtebb neve: Sorskerék

81.11

Kérdező: Visszatérve az előző ülésünkhöz, vegyük fel a fonalat a tízedik archetípusnál, mely a Test Katalizátora avagy a Szerencsekerék , a más-énekkel való kölcsönhatásokat reprezentálva. Helyes állítás ez?

Ré: Ré vagyok. Ez tekinthető egy nagyjából helyes állításnak abban, hogy minden egyes katalizátor a tudat/test/lélek komplexum energiahálózatába és vibrációs érzékeléseibe belépő megtapasztalások jellegéről szól. A leggondosabban hozzáfűzött megjegyzés az lenne, hogy a Szerencsekerék külső ingere olyan, amely mind pozitív, mind negatív tapasztalatokat felkínál.

93.11

Kérdező: Szeretnék példát, amennyiben lehetséges, azon tevékenységre, amit a Elme Katalizátorának nevezünk, miközben egy adott egyén keresztülmegy eme folyamaton. Tudna Ré példát hozni erre?

Ré: Ré vagyok. Minden, ami érzékeidet megrohanja, katalizátor. Mi katalizátort kínálunk, amint eme közvetítőn keresztül e támogató csoporthoz szólunk. Az egyes csoporttagok testi konfigurációi katalizátort kínálnak a kényelem/kényelmetlenség révén. Valójában minden, ami feldolgozatlan, ami a tudat/test/lélek komplexum figyelme elé kerül, egy-egy katalizátor.

93.12

Kérdező: Akkor mi jelenleg tudati katalizátort kapunk, amint kiértékeljük Ré kommunikációját, és testi katalizátort kapunk, amint a testünk érzékeli a test valamennyi bemenő jelét, ha jól értem. De le tudná-e akkor Ré írni a lélek katalizátorát, s mi ezt a katalizátort is kapjuk jelenleg? Ha pedig nem, akkor tudna Ré példát mondani erre?

Ré: Ré vagyok. A test által feldolgozott katalizátor testi katalizátor. A tudat által feldolgozott katalizátor tudati katalizátor. A lélek által feldolgozott katalizátor lelki katalizátor. Egy egyéni elme/test/lélek komplexum felhasználhat bármely katalizátort, amelyet észrevesz, jöjjön az akár a testen és annak érzékein, akár elmeműködésen keresztül, vagy akár más, magasabban fejlett forrásból, és felhasználhatja e katalizátort az ő egyedi módján, hogy az ő elfogultságaival alakítson ki egy számára egyedi tapasztalatot.

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.