Adatkezelési irányelvek

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: https://egysegtorvenye.hu.

Milyen személyes adatokat gyűjtünk és miért

Hozzászólások

Amikor a látogató hozzászól valamely cikkhez, oldalhoz a weboldalon, tároljuk a hozzászólásban látható szöveget, valamint a látogató IP címét és a böngésző “user agent” azonosítóját, hogy a kéretlen szemetet, oda nem illő hozzászólást detektálni tudjuk.

Egy anonimizált karatketrláncot készítünk az email címből (ezt hash-nek is hívják), amelyet a Gravatar szolgáltatásnak továbbítunk, amennyiben a látogató használja a szolgáltatást. A Gravatar szolgáltatás adatkezelési irányelvei megtalálhatóak itt: https://automattic.com/privacy/ A hozzászólás jóváhagyása után a profil képe láthatóvá válik a hozzászólás mellett.

Média

Amennyiben képet tölt fel a weboldalra, kerülje az olyan kép feltöltését, menyek beágyazva tartalmaznak hely azonsoítási koordinátákat (GPS adatokat, EXIF GPS). A weboldal látogatói ugyanis letölthetik ezeket a képeket és kinyerhetik a helyadatokat ahol a kép készült.

Látogatói adatok

A weboldal látogatójának internet protokoll (IP) címét és a felhasznált szoftverkörnyezetét a webszerverünk tárolja. Ennek célje a szerverünk biztonságos üzemeltetése, a jogalapja pedig az adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges információ.

Sütik

Amennyiben hozzászól a weboldalunkon, választhatja, hogy elmentsük a nevét, email címét és weboldal címét sütikbe. Ezek a kényelmi szolgáltatások azért vannak, hogy ne kellejen minden alkalommal megadnia adatait a hozzászólásoknál. A sütik 1 évig érvényesek.

Amennyiben van hozzáférése a weboldalhoz és bejelentkezik, egy átmeneti sütit hozunk létre, hogy lássuk, a böngészője elfogadja-e a sütiket. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot és törlésre kerül, amikor bezárja a böngészőjét.

Bejelentkezés után létrehozunk néhány további sütit a bejelentkezési információkról és a képernyő megjelenítési beállításokról. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, míg a képrenyő megjelenítési süti egy évig. Amennyiben kiválasztja a “Emlékezzen rám” jelölőnégyzetet, a bejelentkezés két hétig marad érvényes. Kijelentkezés után a sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben szerkeszt vagy pulikál egy cikket, további süti kerül elmentésre a böngészőbe. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a cikk azonosítóját tartalmazza, amit szerkesztett. Egy nap után lejár.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a cookie-k elfogadása nem kötelező, azokat a böngészőjén keresztül letilthatja, és törölheti is.

Más weboldalakról beágyazott tartalom

A weboldal bizonyos cikkei tartalmazhatnak beágyazott tartlamat (pl. videók, képek, cikkek, stb). Más oldalról beágyazott tartalom pont úgy működik, mintha a látogató a másik weboldalt kereste volna fel.

Ezen külső weboldalak is gyűjthetnek a látogatóról adatot, használhatnak sütiket és további nyomkövetési módszereket, valamint figyelhetik a beágyazott tartalommal kapcsolatos interakciókat, amennyiben be van jelentkezve arra a weboldalra is.

Analitika

Nem használünk harmadik fél által nyújtott szolgáltatást (például Google Analytics). Az analitikánk teljes mértékben anonim, a mérések alapján nem lehet megállapítani az Ön személyazonosságát!

Kivel osztjuk meg az adatokat

A látogatói adatokat nem osztjuk meg harmadik féllel. Ez alól kivétel a törvény általi kötelező hatósági megkeresés esete.

Mennyi ideig őrizzük meg az adatokat

Amennyiben hozzászólást tesz, a hozzászólás szövege és metainformációi meghatározatlan ideig maradnak meg. Azért van erre szükség, hogy felismerjük, megjeleníthessünk és jóváhagyhassunk bármilyen hozzáfűződő további hozzászólást.

A weboldalunkra regisztrált látogatók esetén tároljuk továbbá azon személyes információkat, amelyeket megadnak a profilukban. Minden felhasználó bármikor megtekintheti, módosíthatja és törölheti a személyes információit, kivéve a felhasználói nevet, mely nem megváltoztatható. A weboldal adminisztrátorai szintén láthatják és módosíthatják ezen információkat.

Milyen jogai vannak az adataival kapcsolatban

Amennyiben van felhasználói profilja a weboldalon, vagy hozzászólást hagyott, kérheti, hogy a személyes adatait tartalmazó fájl megkapja, beleértve minden adatot, amit számunkra megadott. Kérheti továbbá, hogy töröljük az összes személyes adatát. Ez nem foglalja magába azon adatot, amelyeket kötelesek vagyok adminisztrativ, jogi vagy biztonsági okokból megőrizni.

A látogatói hozzászólásokat automatizált spam felismerő rendszer elemezheti.

További információk

Hogyan védjük adatait

A GDPR-ról

A Privacy Shieldről

Google Analytics

MÚOSZ etikai kódex

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.