80.21

Kérdező: égül úgy gondolnám, hogy a huszonegyedik archetípus az intelligens végtelennel való kapcsolatot reprezentálja. Így van?

Ré: Ré vagyok. Ez így van, noha visszatükröződése látható meg ennek a kapcsolatnak – csakúgy, mint az intelligens energiával való kapcsolatnak – az Univerzumon, vagy miként némiképp vidékiesen nevezitek: a Világon is.

80.22

Kérdező: Akkor eme intelligens energiához is történő kapcsolódás által, tudnál nekem példát mondani rá, hogy ez mi lenne, mindkettőre: mind az intelligens végtelenhez valóra, mind az intelligens energiához valóra. Tudnál példát mondani, hogy ez miféle megtapasztaláshoz vezet, ha lehetséges egyáltalán?

Ré: Ré vagyok. Ez legyen a mostani munkaülés utolsó teljes hosszúságú kérdése. Az intelligens energiához való kapcsolódás lehetőségeit már kitárgyaltuk, mivel ez az energia a Logosz energiája, s ennek következtében a gyógyító, az építő, az elvevő, a pusztító, s minden más-ént és az ént is átformáló energia.

Az intelligens végtelenhez való kapcsolódás minden valószínűség szerint egy kimondhatatlan örömet okoz az efféle kontaktust megtapasztaló entitásban. Ha nagyobb részletességgel kívánsz kérdezni e témáról, akkor arra bíztatunk, hogy egy másik ülés alkalmával tégy így.

103.10

Kérdező: Ebben az esetben a Hetes Kártyáról lenne pár kérdésem, hogy lezárjuk az első átfutásunkat a tudat archetípusain. Egy T van, ölötte két derékszöggel az entitás mellén a Hetes Kártyán. Arra tippeltünk, hogy az alsó T a bármelyik ösvény kiválasztásának lehetőségével kapcsolatos az átalakulásban, a fölső két szög pedig a bal vagy a jobb oldali ösvény nagy útját képviseli egy tudati átalakulásban, amely megteszi a váltást a tér/időből az idő/térbe, mondhatnád. Nehéz ezt kifejezni. Van bármi helyes [kuncog] ebben a tippben?

Ré: Ré vagyok. Igen.

103.11

Kérdező: Észrevételezné Ré?

Ré: Ré vagyok. A tau* valamint az építész négyzetének használata valóban sugallni szándékozik a Nagy Út környezete tér/idejének közelségét az idő/térhez. Igen figyelmesnek találjuk ezt a megfigyelést.

A Nagy Út egész – mondjuk úgy: – hangulata csakugyan a Szignifikátortól való megfigyelhető különbség alárendeltje. A Szignifikátor a szignifikáns én, amit nagy mértékig de nem kizárólag befolyásol a fátyol leeresztése.

Az Elme, A Test vagy a Lélek Nagy Útja azt a környezetet rajzolja meg, amely az elfátyolozási eljárás előidézte új felépítés, és, ennek folytán, megmártózott az idő/tér nagy és határtalan árjában.

* A tau a görög ABC 19. betűje (τ). A tau kereszt vagy Antalkereszt a latin keresztnek egy T alakú változata.

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.