Több bölcs, ősi és újabb hagyomány, vonulat is állítja, hogy egy új kor hajnalán vagyok. Egy új Föld van születőben. A Vízöntő kor kezdődik. Ré iránymutatást ad számunkra, hogy mire lehet érdemes ebben az időszakban fókuszálni.

14.14

Ré: Ré vagyok. A szüret most van. E ponton nincs értelme erőfeszítéseket tenni eme torzulások mentén a hosszú élettartam irányába, annál inkább az önvaló keresése felé irányuló torzulások bátorítására, mivelhogy ez a szív, mely világosan az ibolyaszín energiamezőben lakozik, lesz meghatározója minden egyes tudat/test/lélek komplexum szüretének.

A harmadik denzitásból most lépünk át a negyedikbe. Ennek sikeres meglépéséhez szükséges meghozni a választást arról, hogyan, milyen úton keressük tovább a Teremtőt (Ön-mag-unkat). A fenti válaszban Ré ráirányítja figyelmünket az önvaló keresésének fontosságára. Ha megismerjük önmagunkat, valóban képesek leszünk eldönteni, milyen úton járjunk, melyik út a miénk. Ha pedig megvan az utunk, „csak” járnunk kell rajta. Ez nem biztos, hogy könnyű, hogy göröngyöktől mentes, de valószínűleg sokkal jobb helyzetben leszünk, ha haladunk rajta, mintha kettőt lépnék előre, hármat jobbra, egyet vissza, kettőt balra.

Példa erre a polarizáció szempontjából egy helyben való toporgásra: szabadidőmben segítek a nagynénémnek a költözésben (polarizálódás mások szolgálatára), majd saját érdekből hazudok az üzletben, amikor többet ad vissza a pénztáros (polarizálódás önmagunk szolgálatára), majd meglopom a munkahelyem valami aprósággal (polarizálódás önmagunk szolgálatára), majd adományozok pénzt a gyermekvédelmi alapítványnak (polarizálódás mások szolgálatára). Nem biztos, hogy tudatosak vagyunk arra, hogy így önmagunk polarizációját szabotáljuk, de valójában ez történik.

Önmagunk megismerése során tehát lehetővé válik, hogy spirituális értelemben is haladjunk. Ne csak körbe-körbe járjunk, vagy egyhelyben toporogjunk. A kiválasztott út, a Teremtő keresésének módja meghatározza milyen módon reagálunk helyzetekre, milyen módon kezeljük a felmerülő szituációkat, katalizátorokat. Például az a személy, aki a mások szolgálata útján jár, az elfogadást és a szeretetet gyakorolja napról napra, igyekszik tökéletesedni benne. Ez a napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra, évről évre, évtizedről évtizedre történő gyakorlás, csiszolódás kikristályosíthatja lényünket, megfelelően polarizálva a negyedik denzitásba történő továbblépéshez.

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.