Ahogyan haladunk szellemi fejlődésünk útján, eljöhet egy pont, ahol a elbizonytalanodunk, hogy mi is lenne a legjobb, amit tehetünk. Milyen úton szolgáljuk legjobban a világot vagy önmagunkat. Milyen eszközöket vegyünk igénybe, milyen tanfolyamokon vegyünk részt, hova adjuk el életidőnket, életenergiánkat.

15.7

Kérdező: Mi a legnagyobb szolgálat, amit az ember ezen a bolygón egyénileg megtehet?

Ré: Ré vagyok. Csak egyfajta szolgálat van. A Törvény Egy. Az én felajánlása a Teremtőnek: ez a legnagyobb szolgálat, az egység, a mindenek forrása. Az Egységes Teremtőt kereső entitás végtelenül intelligens. Ebből a keresésből, ebből a felajánlásból a lehetőségek sokszorosa fejlődhet ki a tudat/test/lélek komplexumok torzulásai szerint, tekintettel illúziótok különböző komplexumai energiacentrumának változatos illúziós aspektusaira.
Vagyis egyesek gyógyítók lesznek, mások dolgozók, megint mások tanítók, és így tovább.

Az Egység Törvénye értelmében minden Egy. Ebből következően bármilyen szolgálatot is teszünk, végső soron az Egy Végtelen Teremtőt szolgáljuk. Azonban különféle mértékben és minőségben lehetséges a Teremtőt szolgálni. A válaszban Ré kijelenti, hogy az én felajánlása a Teremtőnek a legnagyobb szolgálat. Ez a kijelentés az összes nagyobb vallási irányzatban is megtalálható.

Miután megtettük ezt a felajánlást, lehetőségek fognak nyílni. Hogy milyen lehetőségek, az elsősorban saját magunktól függ. Attól függően, hogy milyen területen vagyunk „erősebbek” vagy „gyengébbek”, más és más formáját találhatjuk meg a szolgálatnak. A „klasszikusan” elfogadott szolgálati formák, mint a „gyógyító”, „tanító”, stb. nem biztos, hogy több és értékesebb szolgálat, mint bármi más. Valaki, aki a pénzhez ért, lehetséges, hogy a szolgálatának formája a pénzügyi tanácsadás lesz. Másvalaki, aki szívesen beszélget és játszik a gyerekekkel, lehetséges, hogy óvónő lesz az a forma, ahogyan szolgál. Megint más tűzoltó, rendőr, benzinkutas, informatikus, kőműves vagy bármi, ahogyan szolgál.

Nem a szolgálat formája számít, hanem a tartalom, az esszencia. Ha a hétköznapinak és átlagosnak tűnő tevékenységeinket a Teremtőnek felajánlva, mások szolgálatának céljával végezzük, magát a Teremtőt szolgáljuk. Mert „minden egy, és ez az egy a szeretet/fény, a fény/szeretet, a Végtelen Teremtő” (4.20).

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.