Szójegyzék

Az Egység Tövénye könyvek tanulmányozása során több szokatlan vagy szokatlan értelmezéssel használt szóval fogunk találkozni. Alább talál meghatározásokat, melyek reményeink szerint segítenek a megértésben.

Az alábbi meghatározásokat nem szánjuk végelegesnek és mérvadónak. Jelenlegi megértésünk alapján ajánljuk őket tanulmányozásra. Kétely, kérdés, egyet nem értés esetén kapcsolatba léphet velünk és igyekszünk javítani a definíciókon. A legjobb meghatározásokat azonban – megértésünk szerint – minden Kereső saját maga fogja megtalaláni.

All | A B D E F G H K L M O P R S T V
There are currently 3 szómagyarázat in this directory beginning with the letter L.
Lehetőség/Valószínűség Örvény
Ré által használt kifejezés, hogy leírja a lehetséges tapasztalatokat és forgatókönyvet a jövőre (ahogyan mi azt értjük). Néhány örvény vagy lehetőség erősebb lehet, mint mások, vagyis nagyobb a valószínűsége, hogy az entitások szabad akarata valamint a létező lendület és energiaminták alapján kibontakozzanak. Bármilyen lehetőség/valószínűség komplexum létezhet, a végtelen lehetőségeknek köszönhetően. A jövendölésre úgy tekinthetünk, mint a különféle lehetőség/valószínűség örvények meglátására, és az erősebb örvény jobban észlelhetőségére.

Lélek Komplexum
Az elme/test/lélek komplexum legkevésbé eltorzult energia és tudatosság területe (amely azonban az elme és test komplexum energia mezei által sokféle torz és nem-egész módon ismerhető fel). Amikor az elme és test intelligens energiája kiegyensúlyozott, a lélek komplexum egy kétirányú csatornaként működik, ösvényként vagy kommunikátorként, ami által 1) a különféle univerzális, bolygószintú és személyes források az öntudat gyökereihez csatornázódnak, és 2) a öntudat az intelligens végtelen átjárójához csatornázódhat. A gyógyítás az elme és a test felismerése és megnyitása ezen a spiriuális beáramlásokhoz.
A lélek komplexum látszólagos hozzáadása második denzitásbeli lényeknél (elme/test komplexumok) történik, melyek ön-tudatra ébrednek, így elme/test/tudat komplexumokká válnak és belépnek a harmadik denzitásba, a lélek tudatosságának első denzitásába. Ez a hozzáadás inkább látszólagos, mint valós, mivel ez egyszerűen csak a lélek komplexum felismerése amely lehetőségként mindig is rendelkezésre állt.

Logosz
A Logosz az Egység Törvényének Második Alapvető Torzulása, A szabad akarat intelligens végtelenségének összpontosulása az intelligens energiába, a Teremtő Alapelv, vagy Szeretet. Minden Teremtő Alapelv, Szeretet vagy Logosz saját teremtést vagy rendszert tervez. Az összes Logosz meghatározza az intelligens energia útjait, megtervezve a matematikai és másfajta megnyilvánulásait a természeti törvényeknek és módoknak. Ez az energia sorba rendező (sorrend) természetű, amely holografikus stílusban megalkotja a mintáit.

Ezen szójegyzék nem jött volna létre az L/L Research, Austin Bridges és Gary Bean munkája nélkül.

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.