Szójegyzék

Az Egység Tövénye könyvek tanulmányozása során több szokatlan vagy szokatlan értelmezéssel használt szóval fogunk találkozni. Alább talál meghatározásokat, melyek reményeink szerint segítenek a megértésben.

Az alábbi meghatározásokat nem szánjuk végelegesnek és mérvadónak. Jelenlegi megértésünk alapján ajánljuk őket tanulmányozásra. Kétely, kérdés, egyet nem értés esetén kapcsolatba léphet velünk és igyekszünk javítani a definíciókon. A legjobb meghatározásokat azonban – megértésünk szerint – minden Kereső saját maga fogja megtalaláni.

All | A B D E F G H K L M O P R S T V
There are currently 4 szómagyarázat in this directory beginning with the letter F.
Fátyol
Az öntudat és tapasztalat egyik jellege, amit úgy lehetne leírni, mint a tudatos és tudatalatti elme elválasztását, mely továbbá eredményezi a Teremtő igaz természetének eltakarását a tudatosságunk elől. A fátyol az Al-Logoszok korai teremtései tapasztalatainak eredménye. A “szabad akarat kiterjesztéseként” hivatkoznak rá, és olyan jelentős mértékű szabad akarat növekedéssel járt, hogy a nem-fátyolozott entitásoknak látszólag nem is volt szabad akaratuk. Ennek megvalósítása előtt a nem-fátyolozott entitások nagyon lassan haladtak a spirituális fejlődés ösvényén, mivel a fátyol hiánya nem segítette a polarizációt. A fályol a polarizáció növelésében olyan hatékony volt, hogy minden későbbi Al-Logosz alkalmazni kezdte. A fátyol által teremtett feltételek azt eredményezték, amire Ré úgy utal, mint a Választás, a harmadik denzitás tapasztalásának központi célja.
A fályol félig áteresztő, és míg a fátyol fokozatos felemelése harmadik denzitásbeli munkálkodás, a teljes felemelése nem az.

Fehér Mágia
A mágia általában a munkálkodásnak szentelt rítus, mely a meg-nem-nyilvánult létezővel dolgozik, a fehér mágia ezt a munkálkodást a szeretet és a Teremtővel való egység örömének megtapasztalása irányába végzi, hogy másokat szolgáljon ezzel. Ez a szeretet vagy öröm lehet mind védelem mind pedig kulcs az intelligens végtelen átjárójához, és a pozitív adeptus egyész életttapasztalatát áthathatja. A fehér mágiát legjobban csoportban elkezdeni, azonban egy egyén is foglalkozhat vele, addig ameddig tisztában van vele, hogy önmaga segítése a szeretet és fény felé polarizációval segíti a bolygószintű rezgést is.

Felelősség Törvénye
Azon törvény vagy út, amelynek megvalósulása az entitás növekedő képességével kezdődik arra, hogy megértse ezen denzitás megtanulandó leckéit. Amennyiben gyorsított vagy megnövelt mértékű tanulást keres, a Felelősség Törvénye szerint szükséges, hogy az entitás pillanatról pillanatra történő tapasztalatai nagyobb tudatossággal legyenek a gyakorlatba ültetve. Hasonlóan, minél inkább közelebb áll valaki a Fényhez, annál erősebb a hatása a Felelősség Törvényének. Amikor, egy korábbi harmadik denzitásbeli ciklusban a katalizátorokat nem használtuk fel, a leckéket nem tanultuk meg, a tanulás gyümölcseit nem demonstráltuk, így az élethossz jelentős mértékben lecsökkent, mivel a Megtiszteltetést/Kötelességet nem fogadtuk el.

Felfelé Kígyózó (Spirál mozgásban haladó) Fény
Rendszerint “pránának” hívják, ez a fény a Teremtő örökké jelen lévő energiája, amely a tér minden pontjából kifelé sugárzik. A “felfelé” kifejezés nem az irányt jelzi, hanem a (Teremtő) szeretetének és fényének irányába haladás fogalmát. Ezen a fényen keresztül haladunk a fejlődésben a Teremtő felé, és megidézhető és bevonzható a fény keresésének szándékával. Különböző geometriai alakok, mint például a piramis, képesek ezt a fényt különböző célokra befogni, hasznosítani.

Ezen szójegyzék nem jött volna létre az L/L Research, Austin Bridges és Gary Bean munkája nélkül.

Ez az írás tartalmazhat félreértéseket, félreértelmezéseket. Elképzelhető, hogy más máshogyan értelmezné a fenti gondolatokat, mely értelmezés ugyanúgy lehet helyes. A teljesebb megértés érdekében javasoljuk az Egység Törvénye könyveket olvasni, tanulmányozni.